“Tavi draugi” projektā ukraiņi aktīvi socializējas un iegūst Latvijas darba tirgū nepieciešamas zināšanas

Biedrības “Tavi draugi” no pērnā gada oktobra līdz šī gada martam rīkotajos projekta “Zini vairāk, vari vairāk” pasākumos, kas orientēti uz saliedēšanos un Latvijas darba tirgū nepieciešamo prasmju apgūšanu, iesaistījušies ap 400 interesentu, no kuriem lielākā daļa bija Rīgā mītošie ukraiņi.

Ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra atbalstu “Tavi draugi” īstenotajā projektā “Zini vairāk, vari vairāk” Rīgā dzīvojošajiem ukraiņiem bija iespējas satikties, apmainīties ar pieredzi, gūt zināšanas iekļaušanās veicināšanai Latvijas darba tirgū, attīstīt savas radošās prasmes un iepazīt mazliet tuvāk Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu kopā ar citiem Latvijas iedzīvotājiem.

Lai veicinātu ukraiņu iekļaušanos Latvijas darba tirgū, projekta ietvaros rīkotas piecas plaši apmeklētas lekcijas – semināri par datu aizsardzību, patērētāju tiesību aizsardzību, darba tiesībām un uzņēmējdarbību un nodokļiem, kā arī meistarklase runas un komunikāciju prasmju attīstīšanai

Kopumā projekta “Zini vairāk, vari vairāk” ietvaros notikušas 28 aktivitātes gan latviešu, gan ukraiņu pasniedzēju vadībā, tostarp sarunu un galda spēļu vakari, foto orientēšanās, ekskursija Barikāžu muzejā un dažādas radošās nodarbības. Visas aktivitātes kopā apmeklējuši ap 400 dažādu tautību interesentu, daļa no tiem – atkārtoti.

“Zini vairāk, vari vairāk” aktivitātes rīkotas biedrības “Tavi draugi” radošajā viesistabā “Творчі зустрічі” (no ukraiņu valodas – radošas tikšanās). Tā ir kā kultūras un izglītošanās centrs, kur ikvienam ir iespēja mājīgā atmosfērā sanākt kopā, sarunāties, izpaust talantus un apgūt ko jaunu.

Biedrības “Tavi draugi” pārstāve Renāte Grundštoka: “Īstenojot projektu “Zini vairāk, vari vairāk” esam no jauna pārliecinājušies, ka paralēli praktiskās palīdzības saņemšanai Ukrainas valstspiederīgajiem Latvijā ir svarīgi apgūt mūsu darba tirgus specifiku, iekļauties, kā arī uzzināt vairāk par mūsu vēsturi un kultūru. Esam pateicīgi par iespēju īstenot saliedēšanās projektu un sniegt arī tik ļoti nepieciešamo nemateriālo atbalstu. Tāpat esam aizkustināti, ka radošajās aktivitātēs atklājušies jauni talanti un izveidojušās savas tradīcijas, piemēram, adīšanas vakari, grāmatu klubs, dažādas iknedēļas meistarklases, kas noteikti turpināsies.”

Plašāka informācija par “Tavi draugi” viesistabā notiekošo, ziedošanas iespējām un pieteikšanos pasākumiem pieejama biedrības sociālajos tīklos ej.uz/Tvorchi_zustrichi_FB,  ej.uz/Tvorchi_zustrichi_IG un šeit.

Projekta “Zini vairāk, vari vairāk” finansējumu nodrošina Eiropas Savienība Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros.

Papildu informācija:

Renāte Grundštoka

Biedrības “Tavi draugi” pārstāve

M. 26554194,  e-pasts: [email protected]