“Tavi draugi” februārī aicina uz saliedēšanās pasākumiem ukraiņiem un Latvijas iedzīvotājiem

Biedrība “Tavi draugi” februārī projekta “Zini vairāk, vari vairāk” ietvaros aicina Rīgā mītošos dažādu paaudžu ukraiņus un citu tautību Latvijas iedzīvotājus apmeklēt daudzveidīgus saliedēšanās pasākumus – lekciju par darba tiesībām, radošas meistarklases, galda spēļu vakaru un citas nodarbības. Dalība visās aktivitātēs ir bez maksas, pēc iepriekšēja pieraksta.

Ukraiņi Latvijā apgūst jaunas prasmes un iemaņas

Ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra atbalstu “Tavi draugi” īstenotā projekta “Zini vairāk, vari vairāk” ietvaros galvaspilsētā dzīvojošajiem ukraiņiem ir iespējas attīstīt savas radošās prasmes, iepazīt Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu un satikties ar latviešiem. Lai veicinātu ukraiņu iekļaušanos Latvijas darba tirgū, regulāri tiek rīkotas plaši apmeklētas lekcijas – semināri par datu aizsardzību, patērētāju tiesību aizsardzību, darba tiesībām, runas un komunikācijas prasmju attīstīšanu, uzņēmējdarbību un nodokļiem.

Biedrības “Tavi draugi” pārstāve Renāte Grundštoka: “Saliedēšanās pasākumi ir daļa no mūsu biedrības ikdienas darba un sniegtā atbalsta. Paralēli praktiskas palīdzības sniegšanai un ziedojumu vākšanai Ukrainas armijai un civiliedzīvotājiem, aizvadītajā vasarā atklājām viesistabu “Творчі зустрічі” (no ukraiņu valodas – radošas tikšanās). Tajā ikvienam ir iespēja mājīgā atmosfērā sanākt kopā, sarunāties, izpaust talantus un apgūt ko jaunu. Šī koncepta ietvaros arī īstenojam projektu “Zini vairāk, vari vairāk”, jo esam novērojuši, ka ukraiņi vēlas Latvijā pavadīto laiku izmantot lietderīgi, strādājot, mācoties un pilnveidojot savas prasmes un iemaņas.”

“Zini vairāk, vari vairāk” aktivitātēs kopš 2023. gada oktobra iesaistījušies vairāk nekā 300 ukraiņu un dažādu tautību Latvijas iedzīvotāju.

“Ir liels gandarījums, ka jau ir izveidojies stabils saliedēšanās pasākumu apmeklētāju loks, kuri tos iesaka arī citiem. Janvārī visplašāk apmeklētas bija lekcija un runas un prezentācijas prasmju attīstīšanas nodarbība. Īpaši aizkustinošs moments bija kopīgs Barikāžu muzeja apmeklējums, kurā ukraiņi iepazina Latvijas vēsturi un mūsu cīņu par brīvību. Tā mūs vieno un stiprina,” stāsta Renāte Grundštoka.

2024. gada februāra “Zini vairāk, vari vairāk” nodarbības

Sestdien, 10. februārī no plkst. 16.30 notiks “Zini vairāk, vari vairāk” gleznošanas meistarklase, savukārt svētdien, 11. februārī no plkst. 16.30 visiem interesentiem ir iespēja piedalīties galda spēļu vakarā ar ukraiņu, latviešu un visā pasaulē populārām galda spēlēm, piemēram, šahu, kāršu, stratēģijas spēlēm un citām. Nākamajā nedēļas nogalē, 16. februārī plkst. 16.00 plānota T-kreklu apgleznošanas meistarklase.

Turpinot Ukrainas valstspiederīgo izglītošanu, lai viņi iekļautos Latvijas darba tirgū, otrdien, 20. februārī plkst. 17.00 interesenti laipni aicināti apmeklēt semināru par darba tiesībām. To vadīs biedrības “Tavi draugi” juriste Elīna Sviridova.

Paralēli projekta “Zini vairāk, vari vairāk” pasākumiem februārī plānoti adīšanas kluba vakari, kuros ukraiņi un latvieši kopā ada zeķes un citus Ukrainas karavīriem nepieciešamos sildošos apģērbus. Tāpat arī notiek angļu valodas nodarbības cilvēkiem ar dažāda līmeņa priekšzināšanām.

Februārī “Zini vairāk, vari vairāk” aktivitātes notiek “Tavi draugi” birojā, Rīgā, Ventspils ielā 50, K-3, bet ar laiku atsevišķi pasākumi būs arī Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem, Rīgā, Pāles ielā 9. Projekta aktivitātes turpināsies līdz 2024. gada martam.

Plašāka informācija par “Tavi draugi” viesistabā notiekošo, ziedošanas iespējām un pieteikšanos pasākumiem pieejama biedrības sociālajos tīklos ej.uz/Tvorchi_zustrichi_FB,  ej.uz/Tvorchi_zustrichi_IG un šeit.

Projekta “Zini vairāk, vari vairāk” finansējumu nodrošina Eiropas Savienība Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros.

Par “Tavi draugi”

Biedrība “Tavi draugi” nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas – krievijas robežpunktos. Plašāka informācija par biedrību, kā arī par ziedošanas un atbalsta iespējām pieejama šeit.

Papildu informācija:

Renāte Grundštoka

biedrības “Tavi draugi” pārstāve

M. 26554194,  e-pasts: [email protected]