Biedrība “Tavi draugi” uzsāk projektu “TEV IZDOSIES!” ukraiņu integrācijai

Labdarības biedrība “Tavi draugi” ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra atbalstu jūnijā uzsāk projektu “TEV IZDOSIES!”, lai turpinātu nodrošināt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai. Līdz 2024. gada nogalei projekta ietvaros tiks rīkotas dažādas aktivitātes – latviešu valodas sarunu klubs, lekcijas-semināri, radošas meistarklases, un improvizācijas klubs – ar mērķi palīdzēt Rīgā mītošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem iekļauties Latvijas sabiedrībā un darba tirgū. 

Katru jūnija otrdienu plkst. 18.15 notiks “TEV IZDOSIES!” latviešu valodas sarunu kluba vakari dalībniekiem ar A1 vai minimālām latviešu valodas līmeņa zināšanām, savukārt trešdienās tajā pašā laikā notiks sarunu kluba tikšanās dalībniekiem ar A2 līmeņa zināšanām.

Lai palīdzētu ukraiņiem iekļauties Latvijas darba tirgū, pirmdien, 17. jūnijā plkst. 17.00 juriste Elīna Sviridova vadīs lekciju par darba tiesībām un CV sagatavošanu. Turpmākajos mēnešos projekta ietvaros gaidāmas arī lekcijas par īres tiesībām, uzņēmējdarbības uzsākšanu, reklāmu sociālajos tīklos un medijpratību. 

Savukārt divās jūnija sestdienās – 8. un 15. jūnijā plkst. 13.00 – notiks radošās nodarbības, kuru apmeklētājiem būs iespēja izgatavot tematiskas pērlīšu brošas un aproces. 

Turpmākajos mēnešos nodarbības turpināsies pēc līdzīga grafika, to klāstu papildinās arī improvizācijas klubs un citas radošas aktivitātes. “TEV IZDOSIES!” aktivitātes notiks “Tavi draugi” kultūras un izglītošanās centrā “Творчі зустрічі” (“Radošas tikšanās” ukraiņu valodā), Rīgā, Ventspils ielā 50, un daļā no tām piedalīties būs laipni gaidīti arī latvieši, šādi veicinot sociālo iekļaušanos un ukraiņu mijiedarbību ar uzņemošo kopienu

“Paralēli praktiskas un mantiskas palīdzības nodrošināšanaiUkrainas civiliedzīvotājiem Latvijā, vēlamies sniegt viņiem iespēju šeit pavadīto laiku izmantot lietderīgi, apgūstot jaunas prasmes un iemaņas. Piemēram, latviešu valodas sarunu kluba idejas iniciatori ir ukraiņi, mūsu biedrības brīvprātīgie. Viņi cītīgi apgūst latviešu valodu kursos un meklē iespējas savas zināšanas pielietot brīvā atmosfērā. Esam pateicīgi Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centram par atbalstu, lai mēs varam turpināt palīdzēt ukraiņiem iekļauties Latvijas sabiedrībā un veidot savu karjeru mūsu darba tirgū,” stāsta Renāte Grundštoka, biedrības “Tavi draugi” pārstāve un projekta “TEV IZDOSIES!” vadītāja. 

Dalība visos pasākumos ir bez maksas, pēc iepriekšējas pieteikšanās. Plašāka informācija par projekta aktivitātēm un pieteikšanos būs pieejama arī sociālo tīklu kontos ej.uz/Tvorchi_zustrichi_FB vai ej.uz/Tvorchi_zustrichi_IG.

Projekta finansējumu nodrošina Eiropas Savienība Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros.