Tavi draugi kopā ar Latvijas Pastu pagarina labdarības akciju Adījumi Ukrainas atbalstam līdz 29. februārim

Atsaucoties Ukrainas aizstāvju lūgumam, biedrība Tavi draugi sadarbībā ar Latvijas Pastu un biedrību Mēs Iecavai pagarina labdarības akciju Adījumi Ukrainas atbalstam līdz 29. februārim. Latvijas iedzīvotāji ir aicināti ziedot adījumus Ukrainas aizstāvjiem frontē, nogādājot tos jebkurā pasta nodaļā vai nododot Latvijas Pasta pakomātos bez papildu samaksas.

Silti adījumi šajā aukstajā un drēgnajā laikā turpina būt vitāli nepieciešami Ukrainas aizstāvjiem, tāpēc, pagarinot labdarības akciju līdz 29. februārim,biedrība Tavi draugi sadarbībā ar Latvijas Pastu aicina iedzīvotājus adīt visa veida izmēru cimdus, šalles, cepures un zeķes tieši pieaugušajiem. Akcijas ietvaros no 1. novembra līdz šim saziedoti aptuveni 150 kilogrami adījumu, kas ir sašķiroti un jau nogādāti Ukrainā.

“No sirds esam pagodināti par iespēju jau ceturto reizi, sadarbojoties ar biedrību Tavi draugi, organizēt akciju un sniegt atbalstu Ukrainas aizstāvjiem.Sirsnīgi pateicamies iedzīvotājiem par atnestajiem rokdarbiem, kas šajā smagajā laikā palīdz karavīriem ne vien sasildīties, bet arī just emocionālu atbalstu.  Labdarības akcijas ietvaros ikvienam ir iespēja būt daļai no tik ļoti nepieciešamā atbalsta, tāpēc aicinām turpināt ziedot adījumus vēl līdz februāra beigām,” pauž VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.

“Līdz šim šī gada adījumu akcijā sadarbībā ar Latvijas Pastu esam saņēmuši vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotāju adīto un ziedoto zeķu pāru. Esam pateicīgi par katru valdziņu, kurā ieliktas rūpes un atbalsts brīvības cīnītājiem! Aicinām turpināt ziedot zeķes, cepures, cimdus un citus apģērba gabalus – aukstums Ukrainā turpinās, tāpēc adījumi joprojām ir ļoti vajadzīgi un gaidīti,”aicina biedrības Tavi draugi pārstāve Beāte Bēvalde.

Akcijā Ukrainas atbalstam var iesaistīties ikviens līdz 2024. gada 29. februārim, nogādājot adījumus jebkurā pasta nodaļā vai ziedojot tos ar Latvijas Pasta pakomāta starpniecību, izmantojot kodu “ZIEDO”. Uz paciņas ar nododamajiem adījumiem jānorāda: Akcija Adījumi, Ziemeļu iela 10, Mārupes novads. Latvijas Pasts akcijā ziedotos adījumus nogādās biedrībai Tavi draugi Rīgā, Ventspils ielā 50, no kurienes tos transportēs uz Ukrainu.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā šī ir ceturtā adījumu akcija Ukrainas atbalstam, kas norisinās no 2023. gada 1. novembra līdz 2024. gada 29. februārim. Līdz šim trīs mēnešu akcijas laikā iedzīvotāji ir saziedojuši 150kilogramu adījumu, kurus biedrība Tavi draugi sašķiroja un nogādāja Ukrainas iedzīvotājiem.